Please download Flash player here.

Home Diekman Stadion

Begin jaren '90 werd met behulp van de sociale werkgroep Balans, de Gemeente Enschede, KNVB en FC Twente de mogelijkheid gecreëerd voor het bouwen van een eigen supportershome voor de jeugdige FC Twente-supporters.

Vanzelfsprekend werd het home vlak achter het bekende "Vak-P" gebouwd. Medewerkers van Balans en supporters uit Vak-P hebben wekenlang keihard gewerkt aan de oude directiekeet. De buitenkant van het home werd opgesierd door enkele graffity-artiesten. Vele kratten bier en ettelijke tonnen patat en mayonaise later kon het supportershome, in 1991, feestelijk geopend worden.

Politie, FC Twente, de Gemeente Enschede en natuurlijk ook de supporters waren meer dan tevreden over het resultaat. Wat de genoemde partijen niet konden voorkomen was dat het home al snel landelijke bekendheid kreeg bij de supportersgroeperingen van de tegenpartij. Het home werd dan al snel het middelpunt van rellen omdat zich daar natuurlijk ook de Twentse harde kern verzamelde. Niet alleen rellen met de tegenpartij, maar ook met de politie na geluidsoverlast tijdens de bekende nachtelijke "home-party's" zal de meeste Enschede'ers niet onbekend in de oren klinken.

Was het dan alleen maar ellende met dat home? Nee, absoluut niet. De verschillende groepen in het stadion hadden nu een enkel verzamelpunt van waaruit de groep alleen maar hechter en fanatieker is geworden. Allerlei busreizen en sfeerakties werden nu vanuit dit home georganiseerd. En ook kon er nu namens alle fanatieke supporters georganiseerd een vuist worden gemaakt richting FC Twente en de politie als er weer eens discussiepunten waren.