Please download Flash player here.

Info P-Talk

Net zoals de geschiedenis van Vak-P is ook het verleden van het clubblad P-Talk woelig te noemen. Wisselende redactieleden, onregelmatige verschijningen en spraakmakende artikelen hebben in de loop der jaren veel stof doen opwaaien.

De eerste P-Talk zag het levenslicht in 1993 en de toon was meteen gezet. Artikelen over supportersrellen voerden de boventoon in dit verder eenvoudige, informatieve blad. Het zou echter tot 1997 duren voor er een vervolg kwam. In de tussenliggende periode waren er wat "interne problemen" waarin er wel twee "magazines" op A4 formaat verschenen die er opvallend goed uitzagen. Vak-P kon zo'n kostbaar blad uitbrengen dankzij de talloze adverteerders. Deze waren echter snel verdwenen toen ze de inhoud onder ogen kregen. Met de smakelijke relverhalen en bijbehorende foto's wilden ze liever niet geassocieerd worden. En dat de toenmalige beheerster van het spelerhome in een legendarisch interview vertelde dat ze het liefst zwarte lingerie droeg, viel bij FC Twente weer niet in goede aarde. Dit (naamloze) blad was dus geen lang leven beschoren.

Toen de vereniging in 1997 weer in wat rustiger vaarwater was beland werd P-Talk tot tevredenheid van velen in ere hersteld en groeide het uit tot een begrip bij de leden.

In 2000 verscheen een heel bijzondere editie, die geheel gewijd was aan de ramp die Enschede in mei van dat jaar had getroffen. Deze uitgave bevatte reacties van spelers en supporters, een chronologisch verslag van de ramp en kritische stukken over FC Twente en KNVB. Dit is tot nu toe de enige uitgave geweest die geheel aan een thema is gewijd.

Hoewel de edities in de loop der jaren onregelmatig verschenen zijn er altijd volop spraakmakende artikelen geweest. Zo volgden er vernielingen en bedreigingen aan het adres van een sponsor met feyenoord sympathieën na een artikel in
P-Talk. Ook reisverslagen van uitwedstrijden en interviews met (oud) spelers en supporters deden menig wenkbrauw fronsen.

De laatste reorganisatie van de redactie is in 2001 doorgevoerd. Een nieuwe, enthousiaste groep echte Vak-P' ers maakt drie keer per seizoen een blad waarin informatie over de vereniging word gegeven, de cultuur en historie van FC Twente word bewaakt en de liefde voor de club de boventoon voert.