Please download Flash player here.

COLUMN :Hersenspinsels

We spelen vanavond tegen Werder Bremen de belangrijke wedstrijd in de Champions League, we moeten en zullen er vanavond één groot gekkenhuis van maken. Voor iedereen die vandaag nog moet werken/studeren alvast een opwarmertje uit de P-talk die recent bij de leden door de bus viel.

Ik heb er zin in. Zin in Jolanthe, zin in Sylvie en zin in de Champions League. En laten ze nu voor het einde van dit jaar alle drie naar Enschede komen. Fantastisch!!!

Eens een keer niet aftrekken op die kleine fotootjes van de dames in de Voetbal International, maar tijdens de wedstrijden tegen Inter en de Spurs gewoon m’n telelens op het fototoestel zetten en dan na een half uur gelijk naar beneden om op de nieuwe Vak-P toiletten aan ‘de hand’ van de genomen kliekjes het nieuwe glazuur van de muur te testen. En onze vriend Arnautovic komt ook. Het kleine debiele broertje van Ibrahimovic. Wat is hij ongelofelijk dom! Daar zijn Tommie v.d. Leegte, Thijs Houwing en zelfs Colin John afgestudeerde ‘professoren anders’ bij. Dat werd helemaal bevestigd tijdens de gewonnen Champions League finale van Inter.

Ik was er voor de uitreiking van de beker al bang voor. Hij zou toch niet bij de overhandiging helemaal met zijn neus vooraan gaan staan? Ik had het nog niet gedacht en daar stond hij al. Hij wist niet hoe snel hij de cup in handen moest krijgen en na vijf basis spelers was het eindelijk gelukt. Hij stond daar te juichen alsof heel Inter hem verschrikkelijk dankbaar moest zijn voor die twee minuten aan invalbeurten. Deze grootheidswaanzin ging tien minuten later gewoon verder bij de huldiging op het veld. Weer stond hij binnen een mum van tijd met zijn grote neus vooraan.

Ach een ezel stoot zich toch niet drie keer tegen dezelfde steen. Nou, deze mafkees wel. Je raadt het al, tijdens de uitreiking van de landskampioensschaal was het weer bingo.

Ik verzoek de goden bij deze om hem tijdens de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen niet te laten scoren voor zijn nieuwe werkgever. Ik ben er bang voor dat hij het hele veld juichend over rent, een buikschuiver voor Vak P maakt en tijdens de persconferentie na de wedstrijd heel de wereld mededeelt dat FC Twente eigenlijk kampioen is geworden omdat hij daar gevoetbald heeft. Maar het is gelukkig maar een vaag visioen, er komen namelijk ook ‘beelden’ voorbij dat Janko binnen vijf minuten Mertesacker aftroeft en de een tegen nul binnen kopt.

En daar sta je dan ………… Met vierhonderd man, buiten het stadion, voor dat ene toegangspoortje.

De menigte wordt eerst gek van opwinding, maar dit slaat al snel om in ‘gekte’ omdat er door bureaucratisch gewaffel geen tweede poortje is om iedereen op tijd ‘binnen’ te krijgen. Moeten er dan altijd eerst ‘ongelukken’ gebeuren voordat er dingen veranderen, is dan mijn afsluitende hersenspinsel?

Reageren op deze column kan hier