Please download Flash player here.

COLUMN :Hersenspinsels

‘Eenmaal zullen wij de kampioenen zijn !!’ Al weken lang draait dit singletje al vele rondjes op mijn oude en verstafte pick-upspelertje

En ik zal wel niet de enige zijn in Twente en omstreken (behalve dan natuurlijk de intellectuele N’Kufo, want die verstaat dat na tien jaar nog niet). Het liedje zal echter niet overal met dezelfde betekenis waarvoor het bedoeld is worden afgespeeld. Er wonen namelijk nog steeds een paar ‘tukkers’ in het oosten die elke dag op en neer willen rijden naar hun club in Eindhoven. Die twee zullen het nummertje wel gedownload hebben van de FC Twente site en vele uurtjes onbeschaamd hebben meegebleerd tijdens hun judasritjes. Waarom blijft dat trouwens gewoon in ons geliefde land wonen ? Omdat zij zich een voelen met ons ? Omdat zij ooitterug willen keren naar hun oude ‘geliefde’ ?

Nee toch ?! Zo naïef kun je toch niet zijn !? Gaan we voor het eerst in ons bestaan kampioen van Nederland worden, worden we tot de laatste speeldag lastig gevallen door deze twee ‘streekgenoten’. Stel dat de kampioen dit jaar toch uit het zuiden van het land komt. Dan zal daar een groot feest plaatsvinden en dat betekent dat er na afloop twee feestgangers terug moeten rijden naar het oosten dat gebukt zal gaan onder een diep verdriet. Ik kan me daar geen voorstelling van maken ! Ik zou dan willen zeggen : Laat Theo of Nicolay ze maar gaan ophalen ! Tijdens deze achtbaanrit kunnen de wild geworden dorpelingen van De Lutte en Haaksbergen alvast met fakkels en hooivorken zich naar het eindpunt van de bocht begeven om daar het duo ‘de prijs’ te geven waar ze echt recht op hebben.

Daarom heren : Bij deze alvast enkele tips :

Verhuisalvast voor de zekerheid in april of ga op kamers wonen bij de vriend van Toivonen. Misschien dat Boschker tegen die tijd wel een appartement in het centrum van ‘Lampie’ heeft. Want het zou mij niet verbazen dat zij voor die tijd Sander al ‘sneaky’ hebben benaderd voor een baantje. Hij kan echt niet tot zijn vijftigste op doel blijven staan bij onze club. Mocht dit visioen uitkomen dan kan er alvast een standbeeld alla Hoessein naar beneden getrokken worden.

Reageren op deze column kan via het forum. Klik hier.

Reageren op deze column kan hier