Please download Flash player here.

COLUMN :“De Snor” drukt zijn snor…

Graag had ik jullie op deze plaats een stukje willen laten lezen onder de kop “De Snor eindelijk uit de kast” maar helaas gaat dat feestje niet door.

Wat is het geval: ik had het een tijdje geleden met een mede-redactielid over wat we nu weer moesten schrijven voor deze P-Talk. O.a. kwam het akkefietje ter sprake dat de heer J. Derksen uit Gouda ooit bij een thuiswedstrijd van FC Twente is overkomen. Dat blijft voor velen een duistere gebeurtenis. Voor mij in ieder geval wel…
Voor de weinigen die het verhaal (nog) niet kennen: de genoemde heer J. Derksen (beter bekend als ‘De Snor’) voelde zich door onbekende krachten van buiten gedwongen zich met de snelheid van wereldkampioen sprint Usuain Bolt naar zijn auto te rennen. Waarschijnlijk had hij last van buikloop want het schijnt dat hij zeven kleuren stront scheet.
Maar dit zijn allemaal veronderstellingen. Derksen heeft zich er naar mijn beste weten nooit echt over uitgelaten. Ja, in zijn praatprogramma’s op TV komt het met enige regelmaat terug, maar dan zegt hij er eigenlijk niets over. Hij lacht dan een beetje, mompelt wat in zijn snor dat het allemaal zwaar overdreven is en zo, dat het bij FC Twente best wel leuk toeven is, en dat de supporters eigenlijk ook doodgoeie jongens zijn, maar verder laat hij zich er niet over uit.

En om dat schimmige gedoe nou voor eens en altijd uit de wereld te helpen, heb ik een hele tijd geleden een brief gestuurd. Ja, een echte brief, keurig opgesteld volgens de regeltjes, waarbij ik zelfs ben begonnen met “Geachte heer Derksen”…

Ik heb bewust geen mailtje gestuurd want het is mij al meermalen gebleken dat mailtjes op onverklaarbare wijze in het oneindige zwarte internetgat
kunnen verdwijnen. Maar blijkbaar kunnen brieven ook in een soortgelijk gat oplossen. Ik heb het volste vertrouwen in die ene postbode in Gouda die het hoofdkantoor van de Voetbal International op zijn route heeft, daar zal het niet aan liggen.
Maar wat Derksen met mijn brief gedaan heeft weet ik niet, maar beantwoord heeft hij ‘m niet. Tot op heden (we schrijven nu 28 december) heb ik van “De Snor” nul komma niks reactie mogen ontvangen. Misschien ben ik wel erg naïef, maar het valt me toch tegen van iemand die over alles en iedereen zijn mening klaar heeft en die zich naar eigen zeggen niet koud of war wordt van wat iemand over hem zegt of denkt. Of schrijft, hahaha….

Misschien krijgt hij wel tig van soortgelijke brieven met dergelijk verzoeken die standaard in de prullenbak verdwijnen, misschien heeft zijn redactie hem in bescherming genomen door de brief achter te houden, ik weet het niet. Misschien heeft-ie ‘m wel opgegeten, Joost mag het weten.
Het kan ook zijn dat Derksen na het lezen van mijn verzoek zich de pleuris is geschrokken en alweer visioenen kreeg van een rennende walrus achtervolgt door een meute jonge honden die zich als FC Twente-supporters verkleed hadden. Dit schrikbeeld kan hem teveel zijn geworden waardoor hij die brandende sigaar achterstevoren in z’n praatgrage mondje stopte.
Maar dat hij (of z’n persoonlijke tikgeit) niet eens het fatsoen heeft een keurige brief met een doodnormaal verzoek te beantwoorden valt me erg van ‘m tegen.
Iets meer fatsoensnormen had ik ‘m wel toegedacht, maar blijkbaar zijn die net als z’n vele sigaren in rook opgegaan… Hoe dan ook: “De Snor” heeft zich er wel erg gemakkelijk vanaf gemaakt en mocht hij dit verhaaltje ooit (op welke manier dan ook) nog onder ogen krijgen:

SNORREMANS, IK DAAG OE!

Reageren op deze column kan hier