Please download Flash player here.

Streaker aktie 1

Een carrière als bolletjesslikker heb ik nooit nagestreefd. Heb er de laatste weken toch wel steeds vaker over geprakkiseerd. Als je al gepakt zou worden wordt je niet in een kooi gestopt. Het schijnt dat je een litertje wonderolie van Dr. Vogel moet drinken en je coke in beslag wordt genomen. Geen proces-verbaal, geen verhoor, geen aanklacht en dus geen proces. Een soort van “verlaat-de-gevangenis-zonder-te-betalen” dus. Ga terug naar start en probeer het opnieuw. Geen straf dus.

Please download Flash player here.

Daarom is het maar goed dat ik niet crimineel aangelegd ben. De verleiding begint nu wel heel erg groot te worden. Het wordt misschien wel eens tijd om mijn mening te herzien. En tegelijkertijd het spreekwoord “misdaad loont niet”.
Het begint er namelijk op te lijken dat misdaad de laatste jaren wel degelijk loont. Dit hebben we vooral te danken aan de slappe houding en mentaliteit van politie en justitie. Echte criminaliteit aanpakken is er niet meer bij. Te weinig mankracht, te gevaarlijk, de processen zijn slepend en de kosten te hoog. Er wordt namelijk te veel tijd gestoken in het harde optreden tegen wildplassers, fietsers die geen hand uitsteken en streakers.

Streakers? Jawel, je leest het goed streakers.
De gedragscommissie van onze Fc, bestaande uit veldwachter Bromsnor, de stadionmanager en enkele andere onbeduidende piepeltjes, heeft de streaker namelijk vogelvrij verklaard.
In plaats van de echte criminelen, Thialf-publiek en bobo’s, te bestrijden heeft de commissie in al haar domheid besloten de jacht te openen op de man die tijdens de trieste “wedstrijd” tegen de Graafschap als enigst hoogtepunt gold.
Dit bewijst eens te meer hoe ver de psychotische clubbestuurders in deze hopeloze tijden van de supporters af staan. Ze realiseren zich niet eens dat ze de streaker eigenlijk wel dankbaar mogen zijn.

Gedurende de bewuste wedstrijd proberen de fans massaal de verveling te lijf te gaan met vele liters bier. De strijd tegen de verveling was oneerlijk. Viel ook niet te winnen, maar dit is tegenwoordig de enige manier om 90 minuten Fc Twente dragelijk te maken. Precies op het moment dat de wurgende gezelligheid op de tribunes dreigt om te slaan in gezellig wurgen verschijnt er tot IEDERS hilariteit de naakte man op het veld.

Ook Tos- en Vriendenkringleden, die doorgaans niet op humor vallen te betrappen, weten een glimlach niet te onderdrukken. De media zien de lol van de ludieke aktie ook wel in. Voor het eerst sinds weken komt onze FC weer eens positief in het nieuws. Zelfs Tubantia en Studio Sport laten blijken gevoel voor humor te hebben. Onze FC wordt zelfs een ware cult-club genoemd.
Alleen onze stadionmanager en veldwachter Bromsnor hebben de pest in. Volgens de letter van de wet is het immers verboden het speelveld te betreden. En ondanks de verwoedde, uiterst dappere en heldhaftige pogingen van hun zwaarlijvige stewards slagen ze er niet in om de streaker aan te houden.

De hier opvolgende dagen stellen de onbekwame manager en de incompetente veldwachter alles in het werk om de identiteit van de naakte man te achterhalen. Er word getelefoneerd met Soestdijk of Wim-Lex en Maxima toch daadwerkelijk niet op huwelijksreis naar Enschede waren. Zal immers niet voor het eerst zijn dat Willem ongevraagd een sportveld betreed. Maar wat het duo ook probeert overal krijgen ze nul op hun rekest.
Ten einde raad roepen ze hun ongeschikte ondergeschikten bij elkaar, de gedragscommissie.
De “wijze” mannen gaan, voorzover we hier van breinen mogen spreken, hevig aan het brainstormen. Er wordt flink wat gespeculeerd, vele namen passeren de revue maar in principe hebben ze geen enkel aanknopingspunt. Er worden zelfs lukraak uitnodigingen verstuurd naar onschuldige (geklede) supporters om zich te komen verantwoorden voor de commissie. Dit waarschijnlijk in de hoop dat iemand zijn mond misschien voorbij praat.

Het wordt nu toch echt wel hoog tijd dat de veldwachter en de manager hun prioriteiten op een rijtje zetten en in plaats van een streaker die enkele tientallen meters over het veld rent de strijd aangaan met de werkelijke problemen.

O ja, veldwachter en manager, word bokser dan heb je meer kans op slagen.