Please download Flash player here.

De rode stoelendans

Welk creatief brein heeft ooit bedacht dat er gekleurde stoelen in het Epi Drost stadion moesten komen? De EO? Ronald McDonald? En wat was de reden ervoor?

De reden voor het toepassen van de kleurrijke stoelen is als volgt: De heren architecten ontwerpen een stadion voor 13.500 toeschouwers. Dat getal zal toch op basis van marktonderzoeken bepaalt zijn (zoals nu blijkt is het zelfs te klein).


Plotseling zijn ze samen met hun opdrachtgever (lees: FC Twente=Cees Anker) niet helemaal zeker of het vol komt. Dan komt het idee op tafel om de stoelen te kleuren en niet in de clubkluer uit te voeren. Want zo is de filosofie:"Als je gekleurde stoelen gebruikt, valt het niet op dat er tussen de toeschouwers veel lege plekken zijn".

Dat dit kwaad bloed zet bij de fanatieke supporters, die deze "move"niet pikken is dan vanzelfsprekend. De Makita-aktie is tot nu toe ongeevenaard in Nederland en waarschijnlijk in de wereld. Want waar zijn de supporters zo gek om in een nacht 900 stoelen te vervangen? Juist, ja; Alleen in Enschede.