Please download Flash player here.

'WICKED WICKY CREW' ON TOUR !

Door de jaren heen hebben we al heel wat moeten doorstaan als vaste bezoekers van de uitwedstrijden van onze geliefde voetbalclub.

Negen van de tien wedstrijden weet de lokale driehoek met vage redenen tegenwoordig om te toveren tot één of andere combi variant. Soms terecht, maar meestal zwaar overdreven (zie Heerenveen) uit... Aangezien we inmiddels al bijna niet anders meer gewend zijn dan buscombi's is een treincombi normaal gesproken een welkome variatie wat combivervoer betreft...

Ook deze variant van Ajax - FC Twente moest verplicht bezocht worden per combitrein. Ondanks dat er al jaren geen rotzooi heeft plaatsgevonden tussen de supporters van Ajax en FC Twente heeft de Spoorwegpolitie (ja, ook die hebben graag wat in de melk te brokkelen om de belastingcenten te verantwoorden...) doen besluiten om aan deze wedstrijd een zogenaamde C-status te hangen. Dit is het hoogste veiligheidsrisico wat mogelijk is voor een voetbalwedstrijd (lees veetransport). Op het station aangekomen wordt je (naast de gebruikelijke stillen) opgewacht door politiehonden waar Rex nog bang van wordt en een twee peloton ME in vol ornaat. Lange wapenstok , schild en zelfs het dienstpistool mag niet ontbreken. Want stel je voor dat je een snoepzakje aan je hoofd krijgt tijdens dit veredelde schoolreisje. Dan moet er wel met gelijke munt terug betaald worden!

Vervolgens zijn de heren en dames ME'ers nog even zo sociaal dat (mocht je ze gemist hebben op het station) ze nog even fijn om het kwartier een rondje maken door de coupes. "Daar worden ze vast wel rustig van"...?

Maar het mooiste van de hele trip moet dan nog komen. De 'hoge' heren van de spoorwegpolitie hebben in al hun wijsheid namelijk besloten dat de FC Twente supporters alleen maar pakjes drinken van MAXIMAAL 0,2L mee aan boord mogen nemen. Bij de laatste editie van Ajax - FC Twente waren er namelijk lege flesjes drinken uit de rijdende trein gegooid en dat is natuurlijk levensgevaarlijk. De achterliggende redenatie hierachter is dat de spoorwegpolitie verantwoordelijk is voor de veiligheid van alle mensen op de treinstations. Dat zal ik ze nog eens helpen herinneren als ik m'n nek weer eens bijna breek over de gladde perrons! Uit een normale trein kunnen ze volgens mij ook niet garanderen dat er niets uit wordt gegooid. Opnieuw blijkt maar weer dat er voor supporters toch andere regels gelden dan voor een vrij burger.

Het gevolg is een schandalige fouillering door de eigen stewards van FC Twente. Zakken en bussen chips worden ingenomen en weggegooid. Broodjes worden vermorzeld, want je weet immers maar nooit wat erin zit en zelfs flesjes KINDERCOLA van 0,25L worden in beslag genomen.

Nu hebben we al een behoorlijke dikke huid opgebouwd door de jaren heen, maar zelfs voor de meest doorgewinterde supporters wordt het nu wel erg zwaar. De tol die elke wedstrijd opnieuw betaald moet worden weegt bijna niet meer op tegen de beloning. Let op! BIJNA!

Want wij laten ons door niemand weerhouden om onze club te bezoeken. Alleen gaan we de volgende keer misschien toch maar gewoon op eigen vervoer, met een paar honderd man.... Hoe de reis dan ook mag verlopen, één ding is zeker; We zijn in ieder geval niet veroordeeld tot het drinken van Wicky...

Oja, de foto's staan ook online...