Please download Flash player here.

STATEMENT VAK-P EN VAK410

Vandaag is het eerste cruciale treffen geweest tussen FC Twente en AFC Ajax. De strijd in het voetbal bestaat niet alleen tussen de witte lijnen, maar ook op de tribune tussen diverse supportersgroeperingen. Ondanks de sportieve rivaliteit tussen beide clubs, hebben wij ook gezamenlijke idealen op de tribune. Gescheiden in clubkleuren, vereend tegen het moderne voetbal!

De KNVB bekerfinale is voor ons de ultieme gelegenheid geweest om gezamenlijk voor onze belangen op te komen en verdere commercialisering van het voetbal tegen te gaan!

In een vroeg stadium is tussen beide supportersgroeperingen van FC Twente en AFC Ajax contact geweest. Er is besloten om bij aanvang van de tweede helft van het treffen een gezamenlijke actie op te zetten ‘Tegen het Moderne Voetbal’.

Middels deze actie hebben wij wederom een statement afgegeven tegen de torenhoge ticketprijzen, uitkaarten, belachelijke aanvangstijden, nutteloze combiregelingen, willekeur bij stadionverboden en strijden wij samen voor de vrijheid van supporters. De stem van de tribune heeft gesproken.

 

VAK-P, VAK410: Gezamenlijk ten strijde, voor die goede ouwe tijden!                        

 Tegen het Moderne Voetbal!