Please download Flash player here.

Oproep Graafschap uit gangers

Men slaat volledig door,

De Graafschap uit, wegens enige Elfstedenkoorts tot diep in de achterhoek was de grasmat op de Vijverberg afgekeurd. Destijds op de zondagmiddag viel een auto-combi voor ons al in het verkeerde keelgat. Dat men deze regeling zelfs nog handhaaft op een doordeweekse dag is voor ons niet acceptabel. Zeker gezien het belachelijk vroege aanvangstijdstip, wat deze regeling gewoonweg onmogelijk maakt. Vrijwel iedereen komt vanuit verschillende locaties, direct vanuit zijn werk, dan is het volgen van een voorgeschreven route met omwisselpunt (16:30-17:30) gewoon niet uitvoerbaar, laat staan wensbaar!

Daarom roepen wij alle supporter op die voor morgen een wedstrijdkaart hebben, wissel niet om nabij Lichtenvoorde, maar ga direct richting het stadion. Alleen zo kan iedereen op tijd zijn en we hebben iedereen in het uitvak nodig voor dit cruciale duel!

Dat er überhaupt nog mensen zijn die zoveel geld betalen om in een kooi achter plexiglas dit duel bezoeken op een woensdag. Dit zouden ze moeten waarderen, en niet nog moeilijker maken dan het allemaal al is. Als vereniging hebben we al rechtszaken gehad tegen burgemeesters (Heerenveen) duels geboycot (VVV, Johan Cruijf Schaal). We zijn op uitnodiging van de KNVB sprekers op veiligheidscongressen, betrokken geweest bij ´uitsupporters centraal´ een onderzoek vanuit het Auditteam Voetbal en Veiligheid. ´Normalisatie rondom voetbalwedstrijden, een citaat wat symbool staat van het doel dit onderzoek, aldus voorzitter Annemarie Joritsma. Echter schijnbaar luisteren de lokale driehoeken alleen naar je als je uit de maat loopt, dus dit gaan we morgen maar eens doen dan!