Please download Flash player here.

Noord-Koreaanse praktijken in Utrecht

Nadat afgelopen zondag in een winderig Nieuw Galgenwaard alle spandoeken eindelijk vast op hun plek hingen begon het eerste gedram. Ons spandoek uit het net direct achter de boarding moest weg, dit lag al in de lijn van verwachtingen dus kreeg hij elders op het vak een prominente plek.

Want zoals we laatste duels al vaker kenbaar maakten, hebben wij het niet zo op Eredivisie Live, aangezien zij een steeds dikkere vinger in de pap krijgen van ons voetbal! De betalende en reizende supporter wordt steeds minder belangrijk en de betalende tv-klant lijkt steeds vaker voor te gaan. (Bijv. MVV-Emmen maandagavond 20:45uur zit toch niemand op te wachten)

In de rust kwam een FC Utrecht steward ons lastig vallen met het verzoek ons “anti E-live” doek weg te halen, anders zou het worden ingenomen. Er was namelijk commentaar op gekomen van de mensen van Eredivisie Live, blijkbaar was onze boodschap te goed in beeld gekomen. Deze betaalzender lijkt dus een rol van staatstelevisie op zich te nemen, en probeert middels censuur geen tegenspraak te krijgen.

Aangezien het doek na goedkeuring door FC Utrecht stewards was toegestaan, nota bene door hun eigen stewards ook nog van plek werd veranderd, besloten wij heel principieel het “spelletje” maar mee te spelen. Eerst werd er een blik extra stewards opengetrokken, nadat een groep supporters plaats had genomen op de balustrade waar het doek ging. Vervolgens kwam zelfs de blauwe brigade het uitvak in, ondertussen werd het doekje na wat getouwtrek soepel weggesluisd om hoger in het vak weer op te duiken. Na ruim een half uur getouwtrek en een bult irritaties verder konden de 30 paradepaardjes weer inpakken en kreeg onze boodschap gelukkig nog meer aandacht dan normaal.