Please download Flash player here.

Kleine tegenvaller in topseizoen...

Helaas, we hebben de landstitel niet weten te prolongeren. Het was eigenlijk ook te mooi geweest om waar te zijn, alle prijzen op de Nederlandse velden in één seizoen binnenslepen. En dat terwijl “de kenners” je na de leegloop hadden ingecalculeerd voor de subtop.


Waar in de bekerfinale nog knap de rug werd gerecht na een 0-2 achterstand, gaf men nu vanaf het begin niet thuis. Erg frustrerend dat net in zo’n belangrijk duel de prestaties door de ondergrens heen schieten. In de ArenA was het wel te merken dan men al 7 jaar hierop wachtte, en dit leek wel nog verlammender te werken op onze selectie. Kinderlijke fouten, simpelste passes inleveren en een volledig onnodige eigen goal. Winst was niet eens noodzakelijk geweest, maar dit spel verdiende geen kampioenschaal, dus helaas ging deze prijs niet mee naar Enschede.


Direct na terugkomst in Enschede stond er een rondrit vanaf de vliegbasis gepland. Na zo’n dramatisch spel en een treincombi is niemand in de stemming, maar langzaam kwam het besef terug wat voor seizoen we hadden gehad. Er staan 5 prijzen in de onze prijzenkast waarvan er 2 dit seizoen zijn gehaald. Voorronde Champions League stonden we 3 jaar geleden voor te feesten op de Oude Markt en een kwartfinale Europa Cup was sinds eind jaren ’70 ook niet meer gehaald. Waar de club en overheden probeerden het spontane volksfeest van vorig jaar op de A1, nu te organiseren en stroomlijnen ontstond er wederom een spontane chaos. Ondertussen was het museumplein al schoongeveegd, maar stond de Twentse spelersbus al vast bij Lonneker, en stond de gehele singel-tocht nog voor de boeg. De hele stad leek te willen laten zien hoe trots ze zijn op de prestaties van dit seizoen, ondanks het verlies van eerder die dag. Een prachtig fenomeen wat je niet snel ergens zult zien voor een team dat net de titel verspeelde.


De volgende dag werd het met een officiële huldiging bij het stadion nog eens dunnetjes overgedaan. Opnieuw stond er ondanks het pestweer toch weer 20.000 man, al was het spontane volksfeest op de singels van Enschede niet te evenaren. Benieuwd waar we volgend seizoen ons spontane feestje gaan houden.