Please download Flash player here.

UPDATE Johan Cruijff Schaal

UPDATE

De foto's staan online

Er zijn gisteren voorafgaande aan de wedstrijd de nodige spandoeken langs de snelweg zichtbaar geweest. Ditmaal waren het geen steunbetuigingen met gevulde viaducten omdat er een prijs in de wacht kon worden gesleept, maar protestdoeken wegens de belachelijke organisatie rondom de Johan Cruijf Schaal.

Een duel onder de KNVB vlag met dusdanige strikte eisen zodat het nooit een prijs met enig aanzien zal gaan worden. Als je als voetbalbond en clubs tegen zulke belachelijke randvoorwaarden iets organiseerd, nodig dan alleen die amateurclubs maar uit, want dit is Kampioensonwaardig! Zodoende zat de ArenA voor maar 1/3e gevuld, met een uitvak met maar liefst 400 Twente supporters, in onze ogen eigenlijk nog 400 te veel! Dan liever zoals enkele honderden op eigen gelegenheid, want er was toch weer kans om de prijzenkast uit te bereiden.

En tja, wat is het dan toch lekker om juist in die ArenA voor de neus van Ajax, een prijs in de wacht te slepen. Overigens een geheel terechte overwinning, want na een vroege voorsprong en enkele dikke kansen ging het duel verder tegen 10 man. De tweede helft kwam niet echt meer op niveau en Twente kon het duel gecontroleerd uitspelen, en de schaal onverhandigd krijgen van Europees voetbal van de eeuw, Johan, euh Kick van der Vall... Iets na middennacht zijn de spelers nog met een kleine spontane huldiging op het trainingscomplex welkom geheten. Maar van een echt feest was geen sprake, waarschijnlijk zijn we te erg verwend in mei...of begint succes nu al te wennen?