Please download Flash player here.

“Als we gaan...!”

Groningen uit, tot de Oosterpark periode jaarlijks gezeik wegens het kaarten tekort. Heracles uit, elk seizoen teleurstellingen. Bremen uit, 1300 kaarten beschikbaar en gezeik over de kaartverdeling aan lokale supportersverenigingen en de noodgedwongen verloting binnen onze eigen vereniging.


En nu… de wedstrijd der wedstrijden, al bijna 40 jaar zingen we “eenmaal zullen wij” nu kunnen we, en horen we geen klagende mensen. En eerlijk gezegd stelt ons dit eigenlijk wel teleur, gaat iedereen dan braaf in een stadion waar geen voetbal gespeeld wordt op de tribune zitten? Of tussen een commercieel mediacircus onder de klanken van Wipneus en Pim op het van Heekplein staan, tussen mensen die nog nooit ons stadion van binnen hebben gezien?


Waarschijnlijk zitten er meer Ajaxieden in Nijmegen dan Tukkers in Breda, waar is die VOC-mentaliteit bij onze leden ;) ? Door de jaren heen zagen wij de anderen kampioen worden en steden volstromen met gast-supporters. Heel Nederland is trots als er maar 12.000 kaarten zijn voor  Nederland-Italië en er 100.000 man in het oranje door het Zwitserse Bern loopt. En nu? Luistert iedereen braaf naar waar het organisatiecomité en plekje voor je bedacht heeft…Iedereen moet zelf weten wat hij doet, maar het bevreemd ons wel dat het juist nu zo stil is.


Nac heeft vrije plekken in het stadion, maar houdt geen vrije verkoop of vegroot het uitvak want zo is het ze een stuk makkelijker. (http://www.nac.nl/nieuws/32953/geen-kaartverkoop-voor-nac-fc-twente.html) En vervolgens krijgen wij van FC Twente te horen dat het uitverkocht is, terwijl het buffervak onder het aquarium waarschijnlijk gewoon leeg zal blijven. Het bevreemd ons dat NAC het drukker heeft met Marktplaats afspeuren naar eigen supporters, dan dat er chaos door enthousiaste Tukkers-on-tour wordt gecreëerd. De huldiging is pas de volgende dag gepland, dus waarom niet naar de plek waar we geschiedenis zullen gaan schrijven. We zijn toch geen AZ waar heel de kaasmarkt volstaat terwijl hét spontane feest met de spelers met maar paar 100 man gevierd wordt…