Please download Flash player here.

Schalke 04 - Duisburg

Afgelopen zaterdag werd in Berlijn de Duitse bekerfinale gespeeld tussen onze vrienden uit Gelsenkirchen en MSV Duisburg, afkomstig uit de 2e Bundeliga. Een groep Vak-P'ers reisde op uitnodiging af naar de Duitse hoofdstad.
De ene groep ging met de speciale supporterstrein op vrijdagnacht vanaf Gelsenkirchen naar Berlijn.
De andere groep reisde op eigen vervoer naar Berlijn. (kan daar nog wel !)

Om 11:00 uur vertrokken we vanaf Enschede richting Berlijn. Na de nodige gedwongen en ongedwongen tussenstops komen wij aan het eind van de middag aan bij ons hotel. Even snel de spullen droppen en de stad in! Op weg naar de trein horen we echter van de 'treingroep' dat alle supporters van Schalke uit het centrum al richting de stad gaan.
Aangezien er in Duitsland rondom de stadions nog genoeg drank te verkrijgen is besluiten wij ook maar om (3 uur voor de tijd !) richting het stadion te gaan. Eenmaal aangekomen bij het stadion stappen wij uit de trein en zien ons omringt door MSV (Zebra's). Natuurlijk zijn wij weer aan de verkeerde kant van het staduion uitgekomen...
Maar zonder verdere problemen lopen wij rustig naar de Schalke kant om voor het stadion onder het genog van een koude halve liter te wachten op de andere jongens. Wanneer we compleet zijn lopen we het inmense Olympische Stadion binnen. Een stadion met een beetje een dubbel gevoel gezien de historie, maar wel een echt sport stadion. Stukken beter dan de stadions zoals ze tegenwoordig worden gebouwd!

Waar de Duitse Pokal het aankomend jaar te bewonderen zou zijn werd al snel duidelijk. Schalke kwam al vroeg op voorsprong en bouwde deze voorsprong keurig uit tot een 5-0 overwinning. Ondanks het slecht seizoen in de competitie dus toch nog een prijs en Europees voetbal voor Schalke!

We feliciteren en bedanken onze vrienden uit GE en verlaten het stadion, om ons te storten op het Berlijnse nachtleven !

VORWRTS SCHALKE KAMPFEN & SIEGEN!