Please download Flash player here.

Roda Jc - FC Twente

Eindelijk weer eens een eigen vervoer wedstrijd. Hier werd dan ook optimaal gebruik van gemaakt. Aan het eind van de ochtend werd er al verzameld om gezamenlijk af te reizen richting Valkenburg/Kerkrade. Na een middagje indrinken in Valkenburg we ruim op tijd bij het stadion aanwezig, aangezien er nog een megavlag naar binnen moest.

Eenmaal bij het stadion aangekomen blijkt dat ook dit jaar de stewards in Kerkrade weer met het verkeerde been uit bed zijn gestapt. Trage kaartcontroles, overdreven fouillering en veel te weinig stewards om alle supporters op tijd het vak in te krijgen. Wanneer de supporters in rij hun onvrede uitten door lawaai te gaan maken, besluit de hoofdsteward in al zijn wijsheid om de tourniquets maar dicht te gooien. "Dan los het probleem zich vast wel vanzelf op", zal de bromsnor gedacht hebben.
Natuurlijk ging dit alleen maar van kwaad tot erger, waarna de eerste supporters al over de hekken klommen om binnen te komen.

Uiteindelijk gingen de hekken dan eindelijk weer open en kon iedereen weer richting de tribune om de wedstrijd te kijken.
Waarschijnlijk gebeurde dit op last van de toegestroomde platte pet, welke het roerend met de supporters eens waren...

Na een prima 2-0 ruststand maakt FC Twente het zichzelf nog weer onnodig lastig door Roda tot 1-2 terug te laten komen...