Please download Flash player here.

CL voorronde, FC Twente - Arsenal

Het leek wel de bekerfinale van 2001 in het klein. Met zijn allen richting een ander stadion, om voorafgaande de binnenstad over te nemen. De gemeente Arnhem was nogal gespannen, getuige het overdreven ontvangst op het station en de algehele politiemacht die op de been was. Maar op het FC Twenteplein a.k.a. "De Korenmarkt, was het goed vertoeven.

In een belangrijk duel op het hoogste niveau, heeft FC Twente lang mee kunnen strijden met de sterren van Arsenal. Met name de eerste helft had er meer in gezeten, toen FC Twente erg dominant het combinatiespel durfde te hanteren.
Helaas werd het verschil in niveau van een Europese topclub pijnlijk zichtbaar, twee spaarzame kansjes, werden feilloos benut.

Hierdoor is de uitgangspositie voor de return in Londen alles behalve ideaal, maar de algehele stemming in gelegenheids "stadion" Gelredome was TROTS. Ondanks het 0-2 verlies, Twente kon de eerste 60 minuten mee met de europese top.
Op ons eigen Symphonica in rosso, "in het grootste theater" van Nederland, was de stadion-sfeer uit de Hel van Enschede uitstekend aanwezig!
Hopenlijk weten we dit in het Emirates met zo'n 2.700 supporters een vervolg te geven over anderhalve week.