Please download Flash player here.

Voorbereidingen Ultras Vak-P

De bekerfinale is altijd wat speciaal. Helemaal voor de Ultras Vak-P. Zowel in 2001 als in 2004 is er een prachtige sfeeractie op poten gezet door de Ultras. Dit moest door de huidige Ultras natuurlijk overtroffen worden. Er waren alleen twee problemen in vergelijking tot de laatste finale in 2004. Eerste probleem was dat we deze keer in het 'uitvak' zitten. Hierdoor is het niet mogelijk om één grote vlag te maken en moest er een creatieve oplossing gezocht worden.
Het tweede probleem is de tijd. Aangezien we na de halve finale tegen NAC nog maar vier weken hadden om tot de finale was dit ook punt wat zeker niet onderschat mocht worden.
Met deze punten in het achterhoofd werd er direct de woensdagavond na de halve finale een spoedbijeenkomst ingelast door het bestuur van de Ultras. Uit de, nog brakke hoofdjes van het feest op de avond ervoor, kwam in eerste instantie weinig concrete ideeën. Eén ding was zeker: Het moest groter dan ooit tevoren!
Om de tijd niet verder te drukken werd er stof besteld voor de gehele achterzijde en gestart met het naaien hiervan.
Ondertussen werd er druk gezocht naar een geschikte hal, of beter gezegd een hal die groot genoeg was. 
Twee weken voor de finale was het eerste doek genaaid en konden we beginnen met uitzetten en schilderen. Maar één dag voordat er begonnen zou worden met verven ontvingen we een teleurstellend bericht uit Zeist. Vak KK was het vak voor 'Amstel' relaties en hier mocht geen sfeeractie van Twente gehouden worden, want Amstel zou haar eigen 'sfeeractie' houden. In allerijl moest dus het ontwerp van de actie aangepast worden. Na het uitzetten van de doeken kon er begonnen worden met schilderen. Met nog anderhalve week de tijd en 3500 M2 doek te schilderen wisten we dat er alle vrije uurtjes in moesten steken. Dankzij alle (voornamelijk vaste) vrijwilligers was het doek alsnog op tijd gereed. Nog geen 8 uur nadat de laatste lik verf was aangebracht stonden de heren van het brandwerend impregnaat al op de stoep. In één dag tijd werden alle drie de doeken behandeld. De heren waren blij (met een paar duizend euro in de pocket) en wij hadden er drie hele grote problemen bij. De volgende dag moest namelijk alles al voor 12:30 uur in de Kuip zijn ter controle, maar de doeken waren nog zeiknat en zouden nooit op tijd droog zijn voor transport. Na een paar telefoontjes wisten we op donderdagavond nog een hetelucht kanon te regelen, waarmee de doeken binnen enkele uren droog werden geknald. Op de vrijdagochtend werd het hele zooitje in een vrachtwagen geladen en begeleid door vijf Ultras naar Rotterdam gereden.

Opnieuw hebben we het gered: Drie megadoeken van 3500m2 in totaal, 2 balustrade doeken, 1500 kleine zwaaivlaggen en 5 nieuwe grote zwaaivlaggen in amper vier weken tijd.
Maar één ding willen we ook via deze weg nog maar eens kwijt. En dat is dat het in Nederland steeds moeilijker wordt om een positieve bijdrage te leveren aan een grote wedstrijd als deze. Er zijn inmiddels zoveel partijen waar je mee te maken krijgt.  Stadion de Kuip, Security bedrijven, gemeente Rotterdam, Brandweer Rotterdam, Politie Rotterdam, Politie Twente, FC Twente, SC Heerenveen en 'last but certainly not least' : Onze vrienden van de KNVB. Allemaal willen ze iets te zeggen hebben. Bij de meeste zonder enige gedachte gang en zonder kennis van zaken over voetbalwedstrijden. Afspraken die op vrijdagmiddag worden gemaakt, zijn op maandagmorgen geen cent meer waard. Dit alles heeft, vooral van de bestuursleden, voor heel wat (onnodige) irritaties gezorgd en heeft dan heel wat inspanning gekost om alles voor elkaar te boksen.

Maar de hoge heren kunnen het zo gek maken als ze willen.
Wij laten ons niet kennen. 
Er is maar één reden waarom wij dit alles doen en dat is de liefde voor onze club..... En die zal altijd overwinnen !

 

Please download Flash player here.