Please download Flash player here.

07-03-18 FC Groningen - FC Twente

Groningen-uit, normaal gesproken voor velen de uitwedstrijd van het jaar. Aan de belangstelling lag het ook ditmaal niet, alle kaarten gingen erdoor en zodoende werd er vertrokken richting het noorden met 22 bussen, waarvan 10 Vak-P.

Na een overdreven omweg via Duitsland mochten wij als laatste club dan ook eindelijk een bezoek brengen aan het nieuwe “stadion”, de Euroborg. Zonder Klaprooslaan taferelen mochten we daar, eenmaal aangekomen, nogmaals in de rij aansluiten om een tweede fouillering te ondergaan. Hier gelijk één van onze doeken, een reactie op de sfeeractie van Groningen welke bij ons al bekend was. Het doek zou te groot zijn en de tekst beledigend. "Revenge of the Nerds: Part 7", de titel van een komediefilm notabene!
De wedstrijd was inmiddels begonnen, het zicht was zwaar beroerd en de wedstrijd was evenals de laatste jaren van weinig spektakel voorzien. Waar voorgaande jaren het randgebeuren nog een bijdrage wist te leveren aan de dag, bleef het nu bij een kleurloos geheel. Een grote groep had het nog de voordeel van de twijfel gegeven, maar zonder de rit door de wijk, de verroeste hekwerken en het uitzwaai-comité lijkt Groningen ook gewoon "één van de wedstrijden” te worden....

Please download Flash player here.