Please download Flash player here.

Jeugd van tegenwoordig

Stel je voor: Je bent 19 jaar, je woont in Lochem en bent supporter van Vitesse. Op een dag moet je voor je theorie-examen naar Enschede. Terwijl dit jochie met de trein langs het stadion komt fantaseert die hoe gaaf het wel niet zou zijn als hij op de dag van de wedstrijd FC Twente - Vitesse iets zou kunnen stelen uit het stadion.

"Dat zou echt gaaf zijn," denkt de jongen. Dan scoor ik pas echt punten bij mijn vriendjes en vriendinnetjes(?) Dan ben ik stoer. "Want ja, wat kan mij nu overkomen", denkt het jochie, "het hoort toch allemaal bij het 'spelletje'".
Dus zo gezegd, zo gedaan. Aangekomen bij het stadion (aan de kant van Vak-P natuurlijk, want dan heb je immers pas echt lef) blijkt dat het hek gewoon open staat, "beter kan niet, wat kan me nu nog overkomen", denkt het jochie. Hij loopt het stadion binnen en scheurt het eerste beste spandoek dat die kan vinden er zo snel mogelijk vanaf en maakt zich uit de voeten. "Zo, dat ging makkelijk zeg. Nu nog even het spandoek zolang verstoppen en dan terug naar Lochem. Nu kan ik echt niet meer kapot bij mijn vriendjes van Vak 113".
Het jochie loopt alweer rustig vanaf zijn verstopplekje richting het station, maar krijgt dan de schrik van zijn leven. Plotseling springen er twee jongens uit een auto en rennen op het jochie af. Het jochie schijt zeven kleuren stront en zet het op een lopen. Maar na een paraplu in zijn nek te hebben gehad geeft de jongen het op en stopt met rennen. Zo bang als en klein kind en met traantjes in zijn ogen kijkt het jochie om zich heen en zegt: " Maar jongens, dit hoort toch allemaal bij het spelletje?" Aangezien het jochie zo benauwd was als het maar kan mocht hij na een paar corrigerende tikken ( en na het ophalen van het spandoek) het op een lopen zetten richting het station. Bang en riekend naar angstzweet en de stront in zijn onderbroek loopt de jongen weer terug naar het station, terug naar mama…


Update:
De Jeugd van tegenwoordig.... Deel II

Het blijkt allemaal nog zieliger te zijn dan dat het nu al was. Ons lieve jochie was namelijk zo bang dat die niet eens voor zijn eigen club durfde uit te komen. Na een paar telefoontjes uit Lochem komen we namelijk tot de conclusie dat het hier om een echte stoere 410'er ging, zoals ze er daar wel meer hebben lopen.
Zo zie je maar weer, de jochie's van 410 raken maar niet uitgespeeld...