Please download Flash player here.

De uitbreiding

Nadat er al jaren over gesproken werd, is het in de zomer van 2008 dan eindelijk zover, de uitbereiding van het stadion vindt plaats. Direct na het laatste competitie duel op 20 april, stond er wederom een Makita actie op de planning. Deze voorbereiding was nodig voor het verwijderen van de dakconstructie op maandag avond. Onder toeziend oog van 1800 supporters werd het eerste stuk dak van het Epi Drost Stadion "oude stijl" verwijderd.

24 juni, De nieuwe trainer, Engelsman Steve McClaren is zojuist gepresenteerd, en de laatste dakspant lijkt geplaatst te zijn. De buitenkant van het stadion krijgt steeds meer de kleur die het hoort te hebben. En zelfs de naam van het stadion schijnt deze dag op een ludieke manier te zijn aangepast. Kortom het Epi Drost Stadion "nieuwe stijl" is in aankomst... 

 

Competitie start 2008-2009, aangezien de uitbouw de gehele zomer periode bedraagt voordat het stadion “voetbalgereed” is, wordt er voor het voorronde Champions League duel met Arsenal uitgeweken naar de Geldredome in Arnhem. Dit had natuurlijk hét prachtige affiche moeten zijn voor het openingsduel, maar dit werd noodgedwongen het competitieduel met NEC op 13 september 2008. Aangezien de organisatie nog flink met de handen in  het haar kwam te zitten, werd er ook de laatste dagen een beroep gedaan op de Vak-P supporters. Het legale Makita-team werkte de laatste dagen tot middennacht om alle stoeltjes op de plek te bevestigen. Op de wedstrijddag zelf werd iets na 17:00uur door een Vak-P bestuurslid de laatste stoel vastgedraaid. Met direct een megagrote sfeeractie toonden ook de ultras Vak-P aan dat het grotere stadion ze als een jasje past. Tevens werd er een afbeelding van clublegende Epi Drost onthuld, die voortaan vanaf de 2e ring over Enschede zal uitkijken.

Gedurende het seizoen werden er steeds meer ruimtes in gebruik genomen, de uitbereiding was en is immers nog steeds in volle gang. Dit heeft ook gevolgen voor onze eigen supportershome gehad, hier is meer over te vinden onder het hoofdstuk verening op de site.

Ook de route naar het stadion heeft een metamorfose ondergaan, de omgeving rondom de spoortunnel voor de oude hoofdingang is flink onder handen genomen. Uit een samenwerking tussen supporters van Vak-P, FC Twente, “Scoren in de wijk” en de aanzet door bewoners van Twekkerleveld, is een prachtig kunstwerk ontstaan.