Please download Flash player here.

Poort van de toekomst

Op initiatief van de stadionverbeteraars, Stefan Schipper en Eugenio Porcu, is in samenwerking met de Koninklijke Grolsch, Raab Karcher/Eshuis, R & S Vriezenveen en AS Paint Vriezenveen een fantastische poort voor de hoofdingang van het Epi Drost Stadion verschenen.

Het idee kwam tot stand na een bezoek aan Engeland. Daar zijn de stadions aan de buitenzijde duidelijk te herkennen als stadion. Clubemblemen, clubvlaggen en de clubkleur zijn duidelijk zichtbaar. Hier in Enschede was dat niet zo!

De initiatiefnemers wilden een duidelijk herkenbaar punt voor het stadion. En natuurlijk is de hoofdingang daar uitermate geschikt voor. Een toegangspoort, net zoals in Liverpool, werd het uitgangspunt. Met de hulp van Grolsch, die weer net als vroeger sponsor is geworden van FC Twente, werd er een financiele bron aangeboord.

Grolsch wilde namelijk de poort namens de supporters aan FC Twente aanbieden, ter gelegenheid van het veertig jarige jubileum van FC Twente.

Het resultaat is nog mooier geworden dan de betrokkenen hadden verwacht. En het is dan ook te hopen dat de poort symbool wordt voor alle betrokken bij FC Twente. Als je eronder door loopt moet je het gevoel krijgen een voetbalbolwerk te gaan betreden. Jonge kinderen moeten ervan dromen om ooit eens als speler onder die poort door te mogen lopen. Supporters moeten op de foto willen met dit symbool van onze trots. Eigenlijk moet de poort symbool staan voor alles wat ons lief is aan deze club.

Wie weet komen er spandoeken aan te hangen in barre tijden, of worden er bloemen gelegd en sjaals aan gehangen bij speciale gelegenheden.

FC Twente en haar supporters hebben weer iets extra's om trots op te zijn.