Please download Flash player here.

Een beter stadion.....

De huidige moderne stadions zijn voorzien van alle gemakken; een dak boven je hoofd, je eigen stoel, een supportershome voor de supporters en een businessruimte voor de sponsoren.

Maar vaak ontbreekt het deze moderne gebouwen waar het eigenlijk in de voetballerij omgaat "het gevoel". "Het gevoel"is waarom je naar een stadion gaat. Je wilt jezelf vereenzelvigen met de spelers, de successen, de doelpunten en het stadion. Het stadion symboliseert de club. Het stadion moet historie, nostalgie, emotie en warmte symboliseren. Het is de tempel voor de gelovigen van de club.

En dat is nu net wat er aan het stadion ontbreekt. Daarom moeten Stefan Schipper en Eugenio Porcu het idee hebben opgevat om het stadion alles wat het mist te gaan geven. In de afgelopen maanden hebben zij met een grote groep vrijwilligers allerlei aanpassingen doorgevoerd die er toe geleid hebben dat het stadion meer het FC Twente gevoel is gaan weergeven. Bekijk de foto’s en zie hoe wanden zijn opgevrolijkt met glorieuze momenten uit het verleden, zie hoe kale grijze muren veranderden in het mooie rood van onze club. Tegelvloeren werden bedekt met kunstgras, grachten werden prachtig rood met ons mooie Twentse Ros. En het einde is nog niet in zicht.