Please download Flash player here.

Geschiedenis Epi Drost-Stadion

Reeds halverwege de jaren tachtig was voor het eerst gesproken over een nieuw onderkomen voor FC Twente. Hoewel in het begin de financiering telkens een probleem vormde, was er nog een ander hot item waarover men het moeilijk eens kon worden, de plaats alwaar het nieuwe stadion zou moeten verrijzen. Heel lang ging men er vanuit dat het Diekman Stadion verbouwd zou worden tot een nieuw stadion. Toen uiteindelijk bleek dat het Diekman terrein niet de meest geschikte plek zou zijn en het financieel ook zeer interessant zou zijn om te gaan verhuizen, werd de knoop doorgehakt. Er moest een nieuw stadion verschijnen op een andere plek dan het Diekman complex. Op 22 november 1996 wordt er uiteindelijk een akkoord bereikt met de gemeente Enschede.

Het Epi Drost-Stadion werd gebouwd tussen Enschede en Hengelo op het Business & Science Park tegenover de Universiteit Twente en was begroot op 33 miljoen gulden. Een budget waar men met passen en meten tussen kon blijven. Mede daarom werd waarschijnlijk besloten om voor 1 miljoen gulden het stadion te ontsieren met de naam Arke en het niet te vernoemen naar mister FC Twente Epi Drost.
Op 31 januari 1997 wordt er onder het toeziend oog van duizenden aanwezigen de eerste paal geslagen voor het nieuwe Epi Drost-Stadion. Na uiteindelijk veertien maanden bouwen kan FC Twente gaan verhuizen.
Op 10 mei 1998 was het dan eindelijk zover, het roemruchte Diekman Stadion wordt ingeruild voor het Epi Drost-Stadion. De eerste officiële wedstrijd van FC Twente was het treffen in de competitie met PSV (uitslag 3-0). Voor het Diekman restte de sloophamer.

In 2000 onstond in een van de skyboxen brand. De eigenaar had kaarsen laten branden. Hierdoor onstond een aanzienlijke brand die een aantal skyboxen vernielde en een deel van het dak. Met hulp van de toenmalige voorzitter Herman Wessels en zijn bouwbedijf werd e.e.a. binnen no-time gerepareerd.

In haar relatief korte bestaan heeft het Epi Drost-Stadion al een stevige reputatie opgebouwd. Tegenstanders komen met knikkende knieen naar Enschede, omdat ze daar niet alleen tegen de elf van FC Twente komen te staan. Maar tegen een bloedfanatiek publiek dat een orkaan van geluid kan doen ontstaan.